Автор Тема: Потрібна допомога  (Прочитано 3300 раз)

ВолодимирW

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Потрібна допомога
« : Января 30, 2023, 07:11:51 pm »
Відразу попереджаю. Я не радіолюбитель.  Але потрібно замінити пробитий скляний стабілітрон з таким надписом - 3.9В2.  На місці я нічого не знайшов. В інтернеті також. А може я не знаю де шукати. Він стояв на японскому мопеді Хонда. Можливо це вже і  не рідний.  Не знаю. Я з таким купував. Яким можна його замінити? А може в Україні є точно такий? Дякую.

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
Re: Потрібна допомога
« Ответ #1 : Января 30, 2023, 07:25:35 pm »
Зробіть будь ласка фото

ВолодимирW

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Января 30, 2023, 08:32:05 pm »
Якось так

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #3 : Января 30, 2023, 08:48:24 pm »

ВолодимирW

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #4 : Января 30, 2023, 10:04:08 pm »
Дякую. Буду пробувати. Та якщо щось не так, я можу ще до Вас звернутись? І ще одне він стоїть у 12 вольтовій мережі і я правильно зрозумів, він понижує струм до 3, 9 в?
« Последнее редактирование: Января 30, 2023, 10:23:17 pm от ВолодимирW »

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #5 : Января 30, 2023, 10:48:45 pm »
бажано зрозуміти де саме він стоїть і для чого. його завдання дійсно з 12 вольт робити 3,9 але з дуже малим струмом. але враховуючи копійчану вартість, можна експериментувати досхочу. будьте уважні з полярністю - ота чорна рисочка має бути з потрібного боку.
наскільки я розумію, форуми саме для спілкування і створені. сподіваюсь ми зможемо вирішити Вашу проблему.

ВолодимирW

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #6 : Января 31, 2023, 02:42:44 pm »
Це щось на зразок противоугонки. Він подає понижену напругу на комутатор, який працює тільки при цій напрузі і коли все ОК є іскра і все інше. Коли хтось не маючи ключа висмикне дроти із замка і захоче завести як показують в  кіно напряму - нічого не вийде. Бо напряму на комутатор піде 12В і він не працюватиме. Треба знати точно, який стабілітрон потрібен до скількох вольт він понижує. В деяких коментарях я читав, що комутатору потрібно 9В, а тут стабілітрон на 3.9В, і я не знав що робити. Та й зараз не зовсім зрозуміло. КОмутатор коштує до 2000 грн, не хочеться його спалити якисмь копійчаним стабілітроном. Ще раз дякую

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #7 : Января 31, 2023, 03:28:20 pm »
Якщо поставити справний стабілітрон гірше не буде. Скоріш за все коли на ньому була напруга, інший кінець на масу посадили.