Автор Тема: Захист від переплюсовки та КЗ для автомобільного зарядного пристрою  (Прочитано 2219 раз)

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Доброго дня ))
Хочу поділитися з вами простою та досить надійною схемою захисту зарядного пристрою від переплюсування та короткого замикання .
Вчора я зібрав та випробовував цей захист , в роботі з моїм зарядним пристроєм він показав себе досить добре  :)
Для зручності я доповнив схему звуковим генератором на мікросхемі К155ЛА3 , який при переплюсуванні вмикається та звуковим сигналом сповіщає про неправильне підключення крокодилів зарядного пристрою .
В схемі застосовується реле на 12В (10-16А) . Замість діодів 1N4148 бажано поставити 1N4007 або схожі розраховані на струм 1А . Також в схемі можна застосувати і радянські діоди , наприклад КД226 , які стоять блоці живлення кольорового телевізора .
« Последнее редактирование: Ноября 16, 2023, 05:31:33 pm от Антей_83 »

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Можливо комусь буде цікаво подивитися відеоролик в Ю-тубі :  https://youtu.be/tDEfY7nh1w8?feature=shared

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Сьогодні сфоткав та викладаю повну схему з підключенням звукового генератора на К155ЛА3 , малював схему від руки , але думаю , що все буде зрозуміло . В кого ж виникнуть запитання , що до підключення - то запитуйте , буду радий на них відповісти )