Автор Тема: Транзістор. Допустима різниця показань між еміттером и коллекторм?  (Прочитано 7221 раз)

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Е транзістор з маркуванням  S ( чи 5) 48  12 А,  Мае показання по еміттеру і коллектору 475 і 580.  Чи є робочою ця деталь при таких показниках? Не  велика лі різниця?

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Трохи не зрозуміло , що це за транзистор , бо на нього не вдалося знайти характеристику , але така різниця між виводами Б-К і Б-Є допустима . При перевірці транзистора бажано звертати увагу на коефіцієнт передачі струму . Я б порадив вам придбати недорогий ESR-тестер LCR-T4 , за його допомогою можна перевіряти транзистори та взнати розташування виводів , також можна перевіряти конденсатори , резистори , діоди , стабілітрони , теристори...
На вашому фото поряд з транзистором бачу якийсь дросель чи трансформатор на феритовому кільцеві . Ви хочете зробити перетворювач напруги на цьому транзисторі ?

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Дякую за відповідь.  Це дравер підводного фонаря.  Війшов з ладу. Пробую відремонтувати. Фонарь почав періодично відключатись при переключенні режимів.

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Ось

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
А як називається ваш ліхтарик ? Його фірма , модель ? Можливо вдасться знайти схему драйвера , тоді буде простіше його відремонтувати .

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
До речі я знайшов інформацію про деталь 4812А - це магнітний датчик Холла а не транзистор , вони якраз встановлюються на драйверах для таких ліхтариків а самі драйвери є в продажу і їх ціна коливається від 150 до 500 грн в залежності від фірми та моделі ліхтарика .
Передивився в інтернеті багато різних драйверів , які встановлюються на ліхтариках якими можна користуватися під водою , і бачу , що на них встановлюються діоди Шотки в smd корпусах , тому , маю припущення , що 3990 це не супрессор а діод Шотки і повна його назва - 1n3990 (1000В\6А)
« Последнее редактирование: Ноября 25, 2023, 08:47:51 pm от Антей_83 »

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Ооо!!!! Супер!!!  Дякую!!!  Тобто цей датчик Холла і відповідае за переключення. Пошукаю як його перевіряти.  А драйверами я цікавився, і майже підібрав , тільки що там  діаметр посадочний 22 мм, а у мене 24.5 мм..  ну то  решаемо.  Так а цей діод Шотки перевіряеться як звичайний діод?

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Діоди Шотки мають низький опір його переходу метал-напівпровідник, що призводить до того, що напруга падає при його прямому включенні , тому вони звоняться не як звичайні діоди , і якщо це діод Шотки то він може бути робочим .

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Дякую ! буду ютубіть як іх тестіть мультиметром.   

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Не зря зарегілся тут. Багато нового узнав.

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
І все ж таки яка фірма та модель вашого підводного ліхтарика ? На зворотній стороні драйвера є якісь надписи ? Потрібно спробувати знайти схему драйвера .

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
ferei 152 (йому років 8). Та отож цікаво булоб відремонтувати ,бо  драйвер з пам ятю. Ну і по розмірах все як надо.

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
А це резистор? Без позначок...

Andru 55

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
На драйвері написано: w152BV1.1

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
А це резистор? Без позначок...
Ця деталь схожа на smd дросель , але може бути й резистор .