Автор Тема: Зарядний пристрій на тиристорі з регулюванням струму  (Прочитано 8352 раз)

seawar

• Sr. Member
  • UR5RBP
    • Просмотр профиля
Т122-25-10 - це тірістор а ТС122-25-10 - це сімістор .
Пардон, гугл поплутав ::)
WBR, UR5RBP, 73

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Сьогодні знайшов схему на зарядний пристрій Ресурс-1 і порівняв їх , схема регулятора струму така ж сама , як і схема по якій я збирав свій регулятор струму , тільки в моїй схемі відсутній конденсатор С3 і резистор R20 , можливо саме з-за них не працює режим "Без захисту".
Спробую підпаяти конденсатор з резистором і подивлюся , що з того вийде .

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Схема запрацювала )) Отже , мої припущення були правильними )

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Ось такий зарядний пристрій я змайстрував в корпусі від  комп`ютерного блока живлення , максимальний струм - 5А , цього вистачить для зарядки 60А акумулятора .

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Також було виявивлено , що електролітичні конденсатори , які я задіяв у схемі в якості фільтруючих живлення на бузері і стабілізаторі напруги для кулера , заважали нормальній роботі схеми , тому я їх відпаяв .
Отже , роблю висновок , що у даній схемі імпульсного зарядного пристрою на тиристорі , не бажано застосовувати будь-які електролітичні конденсатори .

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
Також було виявивлено , що електролітичні конденсатори , які я задіяв у схемі в якості фільтруючих живлення на бузері і стабілізаторі напруги для кулера , заважали нормальній роботі схеми , тому я їх відпаяв .
Отже , роблю висновок , що у даній схемі імпульсного зарядного пристрою на тиристорі , не бажано застосовувати будь-які електролітичні конденсатори .

щось я їх в схемі на першій сторінці взагалі не побачив )

seawar

• Sr. Member
  • UR5RBP
    • Просмотр профиля
Скоріш за все, це й було причиною некоректної роботи. Тиристорні схеми працюють, зазвичай, на пульсуючій напрузі, з провалом до 0. А Ви конденсаторами зробили постоянку..
WBR, UR5RBP, 73

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля

щось я їх в схемі на першій сторінці взагалі не побачив )
В схемі їх немає , то вже я доповнив схему , і поставив електролітичні конденсатори в якості фільтруючих живлення для звукового сигналізатора неправильної полярності підключення крокодилів зарядного пристрою а також на 12В стабілізаторі .
Пізніше , я відпаяв стабілізатор 7812L і зробив на окремій друкованій платі перетворювач на МС34063 , підвищуючий напругу з 5В до 12В для живлення кулера , який охолоджує діоди , тиристор і трансформатор .
Я був змушений зібрати цей перетворювач напруги і підключити його до окремої обмотки трансформатора , яка видає 5В , бо стабілізатор 7812L не витримав пульсацій напруги і вийшов з ладу .

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Що мені сподобалося в цій схемі - то це захист від переполюсовки та короткого замикання , він чудово працює навіть при ввімкненому зарядному пристрої  :)

seawar

• Sr. Member
  • UR5RBP
    • Просмотр профиля
Щоб конденсатор не псував пульсуючу напругу, можна вмикати його через діод:
WBR, UR5RBP, 73