Автор Тема: Дросель загадка  (Прочитано 2329 раз)

evgen

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Дросель загадка
« : Декабря 02, 2024, 10:51:05 pm »
маю дросель з компютерного блока живлення - тороідальне кільце на виході низьких напруг (під фарбою ймовірно порошкове залізо), помітив що скільки б витків не мотав чи 1 чи 20 індуктивність виміряна LC метром не змінюється і становить десь 0,3 uH (фарба чистенька світло-лимонна без натяку на перегрів) що відбувається?  як таке може бути?

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Re: Дросель загадка
« Ответ #1 : Декабря 04, 2024, 04:38:26 am »
Маю припущення , що це кільце дешева китайська підробка , і , ймовірно , що воно зроблене навіть не з порошкового заліза а з якоїсь китайської беліберди  :D
Як приклад маю зарядний пристрій Самсунг (якісна підробка) , в якому стоїть вихідний транзистор , який йде на трансформатор , але його дві крайні ніжки не задіяні на платі і просто висять в повітрі а сам транзистор виконує роль радіатора для охолодження шим-контролера ) Заради цікавості я відпаяв той транзистор і спробував його продзвонити на тестері транзисторів , виявилося , що він "пустишка" і всередині немає кристалу а лише сам корпус . Як вам таке ? )
Я вже не здивуюсь , якщо китайці візьмуть шматок деревини , виріжуть з неї на верстаті кільце потрібного розміру , пофарбують фарбою і поставлять в блок живлення під видом дроселя , бо зараз їх підробки заполонили ринок .

seawar

• Sr. Member
  • UR5RBP
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Декабря 04, 2024, 09:29:59 am »
Може, кз виткове десь..
WBR, UR5RBP, 73

evgen

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Декабря 05, 2024, 04:04:01 pm »
прошу вибачення, розібрався - я дурак, щоб збільшити кількість витків я вирішив спаяти 2 кінця різних обмоток накручених паралельно але спаяв 2 кінця однієї обмотки що і спричинило такий ефект зникнення індуктивності, получився такий собі трансформатор з закороченой вторинной обмоткой

-історія про фейковий транзистор ржачна  :)

seawar

• Sr. Member
  • UR5RBP
    • Просмотр профиля
« Ответ #4 : Декабря 06, 2024, 10:39:38 am »
Буває ;)
WBR, UR5RBP, 73