Автор Тема: Ремонт Kentavr Smart-10A  (Прочитано 8136 раз)

Олександр-epam

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Ремонт Kentavr Smart-10A
« : Ноября 28, 2025, 03:58:27 pm »
Доброго дня!
Может кто-то сталкивался с заменой микро-контроллера на зарядном устройстве Kentavr Smart-10A а то там затертое название ?
Диагностика определила что он накрылся.

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Re: Ремонт Kentavr Smart-10A
« Ответ #1 : Декабря 11, 2025, 02:25:35 pm »
Мені ще не доводилося ремонтувати такий зарядний пристрій , але цікаво було б подивитися , як він побудований та на його друковану плату з обох сторін в повний розмір .
До того ж , на скільки я бачу по фото , можливо вийшла з ладу мікросхема , що стоїть з лівої сторони , бо на ній утворилася невеличка гулька біля першої ніжки , але я не впевнений , бо то може бути таке фото .
А що сталося з вашим зарядним пристроєм ?
« Последнее редактирование: Декабря 11, 2025, 02:32:01 pm от Антей_83 »

seawar

• Sr. Member
  • UR5RBP
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Декабря 11, 2025, 09:09:39 pm »
Доброго дня!
Может кто-то сталкивался с заменой микро-контроллера на зарядном устройстве Kentavr Smart-10A а то там затертое название ?
Диагностика определила что он накрылся.
Якщо це дійсно мікроконтролер, то потрібна прошивка для нього. Толку ставити чисту мікросхему немає.
WBR, UR5RBP, 73

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Декабря 11, 2025, 09:31:19 pm »
Ми не знаємо причину поломки і як автор визначив , що вийшов з ладу саме мікроконтролер , але Lopez  ви маєте рацію , якщо вийшов з ладу мікроконтролер то потрібно мати до нього програматор і прошивку .

Олександр-epam

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #4 : Декабря 14, 2025, 07:23:05 pm »
Випаяв контролер розміри 12.7 х 7.3

Олександр-epam

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #5 : Декабря 14, 2025, 07:27:28 pm »

Не вдобно було клеми крокодилом підключати, декілька раз підключав без навантаження - цифри на екрані блим-блим і пропали

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #6 : Декабря 14, 2025, 08:04:41 pm »
скільки йому років?

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #7 : Декабря 15, 2025, 12:48:56 am »
Зрозуміло . У таких випадках перш за все потрібно робити візуальний огляд пристрою , перевірити кабель живлення 220в , наявність контакту в перемикачах , запобіжник , термистор і вже потім шукати причину поломки більш детально .
Якщо користувалися зарядним пристроєм в гаражі , особливо в сиру погоду , коли йдуть дощі , то ви повинні розуміти , що , ймовірно , причиною поломки міг стати поганий контакт в перемикачах або ж висока вологість повітря , імпульсні зарядні пристрої не люблять сирість і вологу , з цієї причини вони і виходять з ладу .
Ви перевіряли чи взагалі приходить напруга 220в до зарядного пристрою ? Чи була напруга на виході крокодилів ?
Мікроконтролер може вийти з ладу у тому випадку , якщо проб`ється стабілізатор напруги , який живить його .
Що було зроблено до того як ви відпаяли мікроконтролер ? Що перевіряли ?

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #8 : Декабря 15, 2025, 12:53:08 am »
скільки йому років?
Він не старий , йому напевно рік чи два , бо до нього в інтернеті немає схеми а тільки інструкція з користування і опис роботи .

Олександр-epam

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #9 : Декабря 15, 2025, 02:22:10 pm »
3 роки йому я перевірю відпишусь

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #10 : Декабря 15, 2025, 02:48:12 pm »
А хто і чому взагалі вирішив що контролер несправний? Вхідні і вихідні контури в порядку? Силові елементи не згоріли?

Олександр-epam

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #11 : Декабря 15, 2025, 04:26:43 pm »
Мені в сервісу провели діагностику і сказали що контролер без назви і саме він вийшов із строю а спроба замінити буде дешевше новий купити

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #12 : Декабря 15, 2025, 04:53:33 pm »
Тому що сервісам невигідно таке ремонтувати. отже або самостійно перевіряти елементи на вході та виході та силові елементи, або шукати того хто має час та натхнення погратися. Не бачу з чого б контролер вийшов з ладу...

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #13 : Декабря 15, 2025, 04:56:30 pm »
Якщо у сервісному центрі робили діагностику і виявили , що вийшов з ладу саме мікроконтролер , то вам потрібно шукати донора - такий самий зарядний пристрій , щоб переставити з нього мікроконтролер , тим більше , що китайці затерли його маркування .
Інколи , на барахолках можна зустріти такі речі , їх продають за 100-300 грн. .
Я от купив для себе на барахолці зарядний пристрій фірми "Pulso-12610" всього за 200грн. , щоправда довелося вкласти десь біля 400 грн. , щоб купити до нього запчастини та його відремонтувати , але для мене був цікавий сам процес ремонту  :) , тому я не пошкодував грошей .

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #14 : Декабря 15, 2025, 05:14:36 pm »
Не бачу з чого б контролер вийшов з ладу...
Я теж не розумію , чому мікроконтролер так різко вийшов з ладу... Там на платі потрібно все добре перевірити , чи робочі компоненти первинної частини , вторинної частини пристрою , чи є необхідні живлячі напруги та подивитися осцилограми .