Автор Тема: Точковий зварювальний апарат який працює від акумулятора на 12В  (Прочитано 137 раз)

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
Шукав в інтернеті не складну схему точкового зварювального апарату і натрапив на схему від Ака Касяна , вона мені сподобалась і я вирішив її зібрати .
Схема побудована на таймері NE555 і працює від акумулятора на 12В , для живлення можна використовувати , як автомобільний акумулятор так акумулятор від скутера або ж високо-струмовий Li-Pol акумулятор .
В архіві під відеороликом автора є посилання для скачування схеми та друкованої плати .
Ось посилання на відеоролик: https://youtu.be/qqDM3UG2O9w?si=spTibjzLbDDTd5oc
В схемі є два конденсатори на 22мкФ і я не розумію , яку роль вони там відіграють і на яку вони напругу  ??? .
       -------------
Підкажіть будь ласка можливо хтось робив схожі зварювальні апарати .
« Последнее редактирование: Июля 31, 2026, 11:16:03 pm от Антей_83 »

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
Re: Точковий зварювальний апарат від 12В
« Ответ #1 : Июля 29, 2026, 03:48:11 pm »
C5 та C16 схоже для фільтрування/стабілізації оскільки швидші за основний С4. напруга така сама - 20 вольт. звичайні плівкові

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Июля 29, 2026, 04:17:58 pm »
C5 та C16 схоже для фільтрування/стабілізації оскільки швидші за основний С4. напруга така сама - 20 вольт. звичайні плівкові
Зрозуміло ) Дякую за підказку  :)
Трохи погугливши знайшов в продажу спеціальні шунтуючі конденсатори на 22мкФ×25В в smd-корпусі , напевно , такі і замовлю для цієї схеми .

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #3 : Июля 29, 2026, 06:00:09 pm »
я не знав що є керамічні на такі ємності. мабуть саме це вони і є

Антей_83

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #4 : Июля 29, 2026, 07:06:49 pm »
я не знав що є керамічні на такі ємності. мабуть саме це вони і є
Я теж не знав що є такі керамічні конденсатори , але пригадав , коли раніше ремонтував плату BMS батареї гіроскутера то там стояли такі схожі шунтуючі керамічні конденсатори тільки на меншу ємність - один на 6,8мкФ а інший на 12мкФ .