Автор Тема: Ремонт радиприемника Рига 10  (Прочитано 21818 раз)

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Re: Ремонт радиприемника Рига 10
« Ответ #30 : Октября 26, 2023, 06:26:22 pm »
Дякую всім за допомогу! Особливо US!  Я так розумію, якщо коротнула первинна обмотка ТР1 то нічого не повинно відбуватись? Це ж не вторинна... Гучномовець цілий. Опір 11 Ом. Паралельних резисторів зазначених в схемі не має і не було. Мабуть почали економити...Продовжую пошук... Доречі, не можу зрозуміти, чому напруга накалу лампи 6Ж8 має бути меньшою?

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #31 : Октября 26, 2023, 07:39:35 pm »
Я так розумію, якщо коротнула первинна обмотка ТР1 то нічого не повинно відбуватись?
оскільки у вас мабуть не має осцилографа щоб побачити можливу паразитну генерацію або чим поміряти індуктивність обмоток, то доводиться встановлювати що відбувається непрямими методами.
на жаль, я не знаю що саме відбувається в тому нещасному трансформаторі, але відповіді на питання
з іншим кенотроном теж саме? анодна напруга падає з часом як розігріваються лампи (все холодне, всі лампи на місці і вмикається радіо) чи одразу як тільки вставити 6П6С (всі інші лампи вже стоять, радіо увімкнене)?
С75, 76 нормальні?

можуть допомогти зрозуміти це.

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #32 : Октября 26, 2023, 09:41:03 pm »
Також перевірте шунтуючі конденсатори по 0,1 мкФ , в першу чергу ті що стоять в блоці живлення .

Їх зовсім не було...

ur5cbz

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #33 : Октября 27, 2023, 01:08:37 am »
« Последнее редактирование: Октября 27, 2023, 01:16:48 am от ur5cbz »

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #34 : Октября 27, 2023, 01:12:13 pm »
 Всем СПАСИБО! Радио заработало... Думаю, что конденсатора С84,или 85 коротнули на массу из-за проблем с установкой в корпусе...( очень малое расстояние с конденсаторами, которые связаны с массой.. Нужны ли шунтирующие конденсаторы С80,82? Их в приемнике не было.
Дуже дякую US! Прошу надіслати свої координати  Нової Пошти на мій телефон 097 383 33 33.(мессенджери всі є) З мене могорич. До речі, осцилограф і генератор в мене є... Я не знаю, як можна перевірити ним вихідний трансформатор на КЗ?
Але це тільки початок! День- два поставлю все як слід і у зв'язку із заміною конденсаторів слід починати настройку ПЧ, ВЧ... Буду звертатись про допомогу! Могорича хвате на всіх!

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #35 : Октября 27, 2023, 01:27:31 pm »
Ну коли такий монтаж то не тільки щось може до чогось притулитися, а ще й припаяти щось не туди, а потім думати що ж воно трапилося. Звичайна справа, тому я вже не працюю по вечорам, коли погано бачиш і втомлений.
Перевірити трансформатор простіше за все під'єднавши генератор до вторинної обмотки та дивлячись і порівнюючи що на первинних з'явиться. А в цілому навіть якщо трохи підгоріло то на слух непомітно буде, аби сильно не грівся. Налаштування в цьому приймачі має бути досить простим. За могорич дякую, але давно не п'ю.

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #36 : Октября 27, 2023, 04:43:08 pm »
Ну коли такий монтаж то не тільки щось може до чогось притулитися, а ще й припаяти щось не туди, а потім думати що ж воно трапилося. Звичайна справа, тому я вже не працюю по вечорам, коли погано бачиш і втомлений.
Перевірити трансформатор простіше за все під'єднавши генератор до вторинної обмотки та дивлячись і порівнюючи що на первинних з'явиться. А в цілому навіть якщо трохи підгоріло то на слух непомітно буде, аби сильно не грівся. Налаштування в цьому приймачі має бути досить простим. За могорич дякую, але давно не п'ю.
Дякую! Попробую... Трансформатор зовсім не гріється... Могорич буває різний.. Пришліть що небуть... Чи картку... Дуже хочеться відячити!

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #37 : Ноября 03, 2023, 09:04:20 pm »
Добрий вечір, Панове! Продовжую долати перешкоди... Після встановлення ламп, перевірки напруг на клемах, помітив що гріється накальна обмотка трансформатора... Почав все перевіряти... Дійшов до того. що вона гріється і без нагрузки... Розумію що КЗ між кільцями обмотки... Але там 25-27 витків і все на виду... а знайти не можу...  Невже перемотувати транс?

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #38 : Ноября 03, 2023, 09:30:02 pm »
яка напруга на вході трансформатора і які на виході? в якому положенні колодка перемикання вхідної напруги з мережі?

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #39 : Ноября 04, 2023, 10:29:06 pm »
Все переміряв... Навіть автотрансформатор поставив на вході... видаю 220... Накал відключив зовсім. Гріється... Вже зняв його... віддав на перемотку... Побачимо що там було...

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #40 : Ноября 04, 2023, 10:40:09 pm »
радикально

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #41 : Ноября 06, 2023, 08:47:20 am »
Пока занимаюсь корпусом...

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #42 : Ноября 06, 2023, 08:48:15 am »
Получается так...

CНиколай

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
« Ответ #43 : Ноября 07, 2023, 06:32:37 pm »
Добрый вечер, Знатоки! Пока мотается трансформатор, не могу понять зачем на лампу 6Ж8 подается меньшее напряжение накала? (см. схему) Сделали отдельный отвод от обмотки... напряжение 5,7 вольта?

US7IGN

• Hero Member
    • Просмотр профиля
    • US7IGN
« Ответ #44 : Ноября 07, 2023, 08:44:04 pm »
Де на схемі окремий відвід? Я бачу підключення підігрівача через резистор R54 для зменшення шуму оскільки в цих лампах погана ізоляція між катодом та його підігрівачем. Оскільки підсилення лампи дуже високе, незначне зменшення напруги підігріву та відповідно підсилення, не критичне.
« Последнее редактирование: Ноября 07, 2023, 09:10:45 pm от US7IGN »